Καιρος να λαβει τελος η αναμονη!Oι Pens In Disguise επιστρεφουν στο λημερι τους φερνοντας μαζι τους νεα κειμενα!Οσοι πιστοι...συντονιστειτε!!

Συνεργάτες

Αναγνώστες

Like us on Facebook

Visitors

Πρότεινε σε φίλο

Πρότεινε σε φίλο:

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Your Name :
Your Email :
Subject :
Message :
Image (case-sensitive):

Πώς σας φάνηκε το blog;

Από το Blogger.
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010
Λένε ότι αν θέλουμε κάτι πάρα πολύ, όλος ο κόσμος συνωμοτεί για να το αποκτήσουμε. Αυτό είναι πράγματι αλήθεια, σχεδόν. Για την ακρίβεια δε συνωμοτεί όλος ο κόσμος αλλά ο ίδιος μας ο εαυτός, όλο το είναι μας. Όταν θέλουμε κάτι με όλη μας τη ψυχή και πραγματικά το χρειαζόμαστε, ερμηνεύουμε οτιδήποτε συμβαίνει ως ευνοϊκό σημάδι για την απόκτησή του. Όλα τα γεγονότα προσπαθούμε να τα εκμεταλλευτούμε για το σκοπό μας, και πράγματι τα καταφέρνουμε, αφού οι δυνατότητες μας είναι σχεδόν ανεξάντλητες. Ακόμα και τα εμπόδια που μας παρουσιάζονται τα βλέπουμε ως κίνητρα για να συνεχίσουμε.
Το κλειδί της επιτυχίας μας είναι να πιστέψουμε ότι θα τα καταφέρουμε, αν κατορθώσουμε με το μυαλό να φανταστούμε τον εαυτό μας να πραγματοποιεί αυτό που θέλουμε, τότε είναι σίγουρο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα φέρω ένα απλοϊκό παράδειγμα από τη προσωπική μου εμπειρία, που θα σας φανεί λίγο πολύ γελοίο, αλλά θα σας βοηθήσει να καταλάβετε.
Μερικές φορές δυσκολεύομαι πάρα πολύ να ανοίξω ένα βαζάκι (με μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, τουρσί κλπ). Όταν συμβαίνει αυτό, απλά φαντάζομαι τον εαυτό μου να ανοίγει το βαζάκι, φαντάζομαι την αίσθηση του καπακιού πάνω στο χέρι μου, καθώς αυτό υποχωρεί σιγά σιγά κάτω από την πίεσή μου. Την επόμενη στιγμή είναι σίγουρο,  ότι το καπάκι θα ανοίξει. Θα μου πείτε ότι δε γίνεται να ανοίγω όλα τα καπάκια, όσο σφηνωμένα κι αν είναι, μόνο με τη δύναμη της φαντασίας μου, και θα έχετε δίκιο. Η διαφορά είναι όμως, ότι τα καπάκια που δε μπορώ να στρίψω δε μπορώ ούτε καν να τα φανταστώ να στρίβουν. Σίγουρα και σε σας θα έχει συμβεί να «βλέπετε» κάτι που θέλετε να συμβεί, πριν αυτό συμβεί, είτε αρκετά πριν από το γεγονός, είτε μερικά κλάσματα δευτερολέπτου πιο πριν. Όχι, δε λέω ότι έχουμε μαντικές ικανότητες, απλά εξυμνώ τη δύναμη της θέλησης, της πίστης και της ψυχολογίας μας.
 
Τώρα ας περάσουμε στο ψητό. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να θέλεις ολόψυχα να συμβεί κάτι από το να ονειρεύεσαι να συμβεί κάτι. Τα όνειρα (και όχι, δεν εννοώ αυτά που βλέπουμε στον ύπνο) έχουν μια ουσιαστική διαφορά από τη «θέληση» και την «πίστη» μας. Τα όνειρα εμπεριέχουν «μικρές νοθείες», που λέει και το τραγούδι. Με τις «μικρές νοθείες» εννοώ όλα εκείνα τα στοιχεία των ονείρων μας τα οποία στην πραγματικότητα δε θέλουμε να πραγματοποιήσουμε ή είναι τελείως αδύνατον να πραγματοποιήσουμε. Και πράγματι «τι νόημα έχει το όνειρο χωρίς μικρές νοθείες»; Χωρίς αυτές, τα όνειρα θα ήταν σχέδια.
Θεωρητικά μιλώντας, και σύμφωνα με όσα ανέφερα παραπάνω, για να μετατρέψουμε ένα όνειρό μας σε πραγματικότητα αρκεί απλά να πιστέψουμε σε αυτό, απλά να το φανταστούμε να συμβαίνει. Για προσπαθήστε να το κάνετε αυτό και αν διερευνήσετε στα βάθη του μυαλού σας θα καταλήξετε σε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Θα διαπιστώσετε ότι ορισμένα όνειρα μπορείτε όντως να τα πραγματοποιήσετε, κι αν όχι τώρα, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον. Κυρίως όμως θα καταλάβετε, ότι τα περισσότερα όνειρά σας δε μπορείτε να τα υλοποιήσετε ούτε με το μυαλό σας, δε μπορείτε να «δείτε» τον εαυτό σας να τα πραγματοποιεί.
Για αυτό το φαινόμενο υπάρχουν πολλοί λόγοι. Ο πιο απλός είναι ότι ορισμένα όνειρα είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν και η λογική μας το ξέρει καλά αυτό. Ένας άλλος λόγος είναι ότι ορισμένα όνειρα ακόμη και αν είχατε την άμεση δυνατότητα να τα πραγματοποιήσετε, δε θα το κάνατε γιατί δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλετε και χρειάζεστε, είναι απλώς αυτό που θα θέλατε να θέλετε. Ο πιο ενδιαφέρων ίσως λόγος είναι ότι μερικά πράγματα είναι πολύ πιο απολαυστικό να τα ονειρευόμαστε παρά να τα πραγματοποιούμε, με την υλοποίηση πολλά πράγματα μπορεί να απομυθοποιηθούν.
Άρα λοιπόν παλέψτε για τη πραγματοποίηση των ονείρων σας, να ξέρετε όμως ότι την κυριότερη μάχη έχετε να την δώσετε με το μυαλό σας. Αν όμως δεν τα καταφέρετε, μην στεναχωριέστε, ορισμένα πράγματα αρκεί απλά να τα ονειρεύεσαι.

Γράφει ο Sir Dreamer για τους Pens In Disguise

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου