Καιρος να λαβει τελος η αναμονη!Oι Pens In Disguise επιστρεφουν στο λημερι τους φερνοντας μαζι τους νεα κειμενα!Οσοι πιστοι...συντονιστειτε!!

Συνεργάτες

Αναγνώστες

Like us on Facebook

Visitors

Πρότεινε σε φίλο

Πρότεινε σε φίλο:

Επικοινωνήστε μαζί μας!

Your Name :
Your Email :
Subject :
Message :
Image (case-sensitive):

Πώς σας φάνηκε το blog;

Από το Blogger.
Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010
Ανίκητα σπαθιά, μαγικά ραβδιά, πολύτιμοι λίθοι με μαγικές ιδιότητες. Όλα τους αντικείμενα που εξάπτουν τη φαντασία. Υπάρχουν στ’ αλήθεια? Αυτό, είναι μια άλλη ιστορία που θα την πούμε μια άλλη φορα… Για την ώρα το θέμα μας είναι η επίδραση που ασκεί κάθε τι ασυνήθιστο, εξωτικό, παράξενο στο ανθρώπινο είδος.

Σε μια εποχή τόσο τεχνοκρατική, «λογική» μα πάνω απ’ όλα ρεαλιστική, ακούγεται σχεδόν παράλογη η πίστη στο φανταστικό. Παρ’ όλα αυτά η μαγεία στον κόσμο μας φαίνεται να έχει την τιμητική της. Κάθε λογής ξωτικά, μυθικά αντικείμενα, μαγικά πλάσματα (και δη βαμπίρ πρόσφατα),γεμίζουν τις βιβλιοθήκες, το μυαλό και τις οθόνες μας. Ιπτάμενα χαλιά, χρονομηχανές, ακόμα και το σκουπόξυλο του Χάρι Πότερ επιστρατεύονται για να μας ταξιδέψουν πέρα από το πραγματικό, σε χώρες και μέρη που δεν υπάρχουν, παρα μόνο στη φαντασία.

Θα έλεγε κανείς πως ο άνθρωπος δεν αντέχει στη σκέψη πως κατέρριψε όλους τους μύθους, κατέκτησε όλες τις ηπείρους και συμπλήρωσε όλους τους χάρτες όσο κι αν θριαμβολογεί γι’αυτά του τα κατορθώματα. Συνεχώς αναζητά και δημιουργεί καινούριους κόσμους στο μοναδικό μέρος που μένει, προς το παρόν, καλά κρυμμένο και προστατευμένο από τους δορυφόρους και τους αισθητήρες του: στο μυαλό.

Κάθε ιστορία που ακούμε η διαβάζουμε μας γοητεύει και μας ελκύει με το δικό της τρόπο, αντιπροσωπεύοντας την επιθυμία μας να βιώσουμε κάτι διαφορετικό. Πόσες φορές δεν ευχηθήκατε κι εσείς να μπορούσατε να ζήσετε μια περιπέτεια έξω από τα όρια του πραγματικού και του συνηθισμένου? Η να είχατε μαγικές δυνάμεις για να βάλετε στη θέση τους μερικούς μερικούς που σας κάνουν δύσκολη τη ζωη? :Ρ Η αλήθεια είναι ότι επιδιώκουμε τη φυγή από την πραγματικότητα που τρέχει αδυσώπητη πίσω μας βυθισμένοι σε ένα βιβλίο η μια ταινία, αρκούμενοι στην ολιγόωρη ψευδαίσθηση, σε ένα σύντομο έστω διάλειμμα από τη λογική σκέψη.

Αυτό που εξαίρει όμως περισσότερο απ’ όλα τον άνθρωπο σε κάθε ιστορία μαγείας και φαντασίας είναι το αίνιγμα, το μη λογικό, σε συνδυασμό με τη δύναμη και τον έλεγχο. Η μαγεία φαίνεται να ικανοποιεί όλες τις κρυφές επιθυμίες του ανθρώπου όπως είναι ο έλεγχος των δυνάμεων της φύσης, φίλτρα που αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις, αυξάνουν τη σωματική δύναμη, καταφέρνουν πράγματα που με όλη μας την τεχνογνωσία δεν έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε.

Δεν είναι όμως ο άνθρωπος τελείως αβοήθητος στην προσπάθειά του να διαμορφώσει ένα περιβάλλον λίγο πιο μαγικό. Έχουμε πολλά μέσα για να υποκαταστήσουμε τη μαγεία στον πολύ αληθινό μας κόσμο. Ένα απ’ αυτά είναι η φαντασία, η οποία μας επιτρέπει να συλλάβουμε ιδέες, να αναπαραστήσουμε τις επιθυμίες μας, να ονειρευτούμε. Η τεχνολογία είναι το δικό μας «μαγικό όπλο», το μέσο για να ξεπεράσουμε τις πρακτικές δυσκολίες, το εργαλείο για να δημιουργήσουμε. Ακόμα έχουμε τη μουσική, η οποία αποτελεί ένα από τα καλύτερα πλοία για να ταξιδέψουμε στο επιθυμητό, στο άγνωστο. Δεν είναι τυχαίο που οι καινούριες γενιές στρέφονται όλο και περισσότερο στη μουσική. Στην τελική δεν έχουμε ανάγκη τίποτα θαυμαστό και εντυπωσιακό , η μαγεία είναι παντού γύρω μας, στα πιο μικρά πράγματα, αρκεί να μπορούμε να την αναγνωρίζουμε και να την απολαμβάνουμε.


Γράφει η Fatal Secretary για τους Pens In Disguise

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου